+36 (1) 320-2100

Ezt érdemes tudni a rögzítőkamerák használatáról

2021. nov. 24.

Talán már egy ideje szerepel a kívánságlistáján egy fedélzeti rögzítőkamera, de még nem határozta el, hogy melyik modellt válassza. Talán elgondolkodott már azon, hogy megéri-e a beruházást. Összegyűjtöttünk pár érvet, hogy miért érdemel autója egy Nextbase rögzítőkamerát.

Miért érdemes rögzítőkamerát vásárolni?

Balesetek akkor történhetnek, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. Fontos, hogy a hazánkban közlekedő milliónyi gépkocsi ellen az Ön gépjárműve folyamatos védelmet kapjon. Megelőzve ezzel a potenciálisan költséges incidenseket is. Sok esetben nehéz lehet bizonyítani a vétkességet egy balesetben, ami hosszadalmas biztosítási kárigénylési folyamatokat eredményez, és veszélyezteti a biztosítási kifizetést, a kármentességi juttatást és a biztosítási díjat.

Az intelligens Nextbase 622GW menetrögzítő kamerák az Alexa hangvezérlést, a vészhelyzeti SOS funkciót és az intelligens parkolási módot foglalják magukba. Ezek a lehetőségek magas szintű kényelmet és biztonságot nyújtanak a járművezetőknek, és teljes technológiai frissítést kínálnak bármely járműhöz.

Mit nyújthatnak a rögzítőkamerák?

A rögzítőkamerákat hagyományosan arra használják, hogy független tanúként szolgáljanak a járművezetők számára, jó minőségű felvételeket szolgáltatva az úton történt eseményekről. Ez azt jelenti, hogy a legfontosabb tényező, amelyet a dash cam kiválasztásakor figyelembe kell venni, az a videó minősége.

Általában a drágább eszközök kínálják a legjobb videóminőséget, amelyet olyan funkciók támogatnak, mint a HD videó, a tükröződésmentes lencsék és a nagy teljesítményű érzékelők. A kiváló minőségű videofelvételek lehetővé teszik, hogy tisztán láthassa a fontos részleteket, például a rendszámtáblát, az autó márkáját és modelljét, valamint az esemény legfontosabb részleteit.

Az intelligens parkolási mód fontos funkció, amelyet figyelembe kell vennie, amikor készüléket választ. Amint leparkol és a gyújtást kikapcsolja, a műszerfali kamera automatikusan "parkolási üzemmódba" kapcsol, a G-Force érzékelő kivételével mindent leáll. A G-Force érzékelő érzékenysége ekkor drámaian megnő.

Ha autóját megütik, és a G-Force érzékelő mozgást érzékel, akkor a műszerfali kamera automatikusan bekapcsol és 30 másodpercig rögzít, mielőtt újra kikapcsolna.

Egy utolsó tényező, amelyet figyelembe kell venni, az az a tény, hogy a rögzítőkamerák, amelyeket webáruházunkban talál, már nem csak az utat rögzítik. Ezek a modellek egy sor olyan exkluzív funkciót rejtenek, amelyek fokozzák a vezetési élményt, és javítják családja biztonságát az utakon.

Az egyik legújabb ilyen funkció az Amazon Alexa (az 522GW és a 622GW modellekkel elérhető), ami azt jelenti, hogy teljes körű Alexa parancsokkal zenét játszhat le, ellenőrizheti az időjárást, vezérelheti az intelligens otthoni eszközöket és még sok mást.

Mit tud még egy rögzítőkamera?

A Series 2 termékcsalád legjelentősebb biztonsági funkciója a vészhelyzeti SOS. Olyan baleset esetén, amikor a járművezető nem reagál, a Nextbase képes információt szolgáltatni a mentőszolgálat számára a tartózkodási helyéről és egyéb személyes adatairól.


A Nextbase 622GW-ben ez a funkció a What3Words-nek köszönhetően továbbfejlesztésre került. A helymeghatározó rendszer három méteren belül meghatározza a felhasználó pontos tartózkodási helyét, így a járművezetők továbbíthatják helyzetüket a segélyszolgálatoknak - még akkor is, ha nincs adatátvitel vagy Wi-Fi. További információért keressen minket bizalommal, és kérdezzen bátran a rögzítőkamerákról.