+36 (1) 320-2100

Mit érdemes tudni a Tempest informatikai eszközökről?

2021. szept. 27.

A TEMPEST informatikai eszközök kinézetben, méretekben nem sokban térnek el a hagyományos társaiktól. A lényeges különbség azonban az elektromágneses hullámok elleni védelem és árnyékolás. Szinte nullára csökkentett elektromágneses mező észlelhető a TEMPEST eszközök körül. Ennek köszönhetően el lehet kerülni az adatlopásokat és ezen eszközök “lehallgatását”.

Mire jók a TEMPEST informatikai eszközök?

A legtöbb kibertámadás valamely fázisában fizikai eszközök hackelése is megtörténik. Ezért érdemes az álcázott, leárnyékolt TEMPEST elektronikai eszközök használata. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a küldetés, a munkánk eredményessége veszélybe kerüljön az elektronikai eszközök által kibocsátott “zaj” miatt.

Törekedjen a teljes adatbiztonságra TEMPEST elektronikai eszközök segítségével. Ha professzionális, védett segédeszközöket használ, azzal hatékonyabbá teheti munkáját, és a csapat számára biztonságot nyújthat. Tekintse meg a katonai, ipari laptopokat, és válassza ki az Ön számára ideális eszközöket.

Ha biztonságos TEMPEST informatikai eszközökre van szüksége, akkor azokat megrendelheti tőlünk. A Scorpio webáruházban megtalálhatók a munkaállomások, laptopok, monitorok, nyomtatók, USB bölcsők, perifériák, szkennerek, szerverek, projektorok és egyéb elektronikai eszközök. A TEMPEST informatikai eszközök használatával biztosíthatja csapatát a kibertámadások jelen formája ellen, és csökkentheti az elektromágneses zajszintet is.

Különféle TEMPEST minősítési szintek

Általában három minősítési szintet különböztetünk meg a TEMPEST elektronikai eszközök esetében. A TEMPEST LEVEL-A SZINT - (NATO SDIP-27) korábban AMSG 720B volt, mely az Amerikai Egyesült államokban a NSTISSAM I. szinttel egyezik meg. A TEMPEST LEVEL-A szint a legszigorúbb NATO-szabvány. Az A szint olyan környezetekre és berendezésekre vonatkozik, ahol a szomszédos helyiségből (kb. 1 méter távolságból) azonnali lehallgatásra kerülhet sor.

A TEMPEST LEVEL-B szint - korábban AMSG 788A nevet viselte -, a másodszintű biztonsági zónát határozza meg. Ez a szabvány azokra a berendezésekre vonatkozik, amelyek 20 méternél nagyobb távolságból nem hallhatók, nem követhetők le. Ez a szabvány védi a berendezéseket mind a 20 méteres távolságból, mind a falakon és akadályokon keresztül hasonló távolságból.

Az utolsó kategória a TEMPEST LEVEL-C, ahol a lehallgatók feltételezhetően legalább 100 méterre vannak. Ez a szabvány 100 méteres távolságból, falakon és akadályokon keresztül védi a berendezéseket.

Elektromágneses lehallgatás elleni védelem

Az elektromágneses sugárzás gyakorlatilag minden elektronikus berendezésben jelen van, különösen, ha az nem árnyékolt. A Wim van Eck holland számítógép-kutatóról elnevezett Van Eck-féle feltörési módszer lehetővé teszi, hogy a lehallgató az elektromágneses (EM) sugárzás távoli érzékelésével klónozza egy CRT-monitor tartalmát. Árnyékolatlan CRT-monitoron 1 km távolságból, valamint árnyékolt monitoron 200 m távolságból is sikeresen végeztek teszteket.

Ezenkívül minden videokártya óriási mennyiségű EM-kibocsátást végez, amely manipulálható adatátvitelre. Az "AirHopper" egy olyan kártevő, amely a számítógép videokártyáját FM-adóvá alakítja, amelyet egy hagyományos FM-rádióval, akár egy okostelefonba épített rádióval is el lehet fogni.


Ezenkívül több lehallgatási módszer létezik, amelyek ellen a TEMPEST elektronikai eszközök hatékony védelmet nyújtanak. További információért vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérdezzen bátran.