+36 (1) 320-2100

​Az ózongenerátor működése és előnyei

2022. febr. 25.

Az ózonos kezelés vegyszermentes és környezetbarát folyamat vírusok, baktériumok, penészgombaspóra és különböző élősködők ellen. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mit értünk az alatt, hogy vegyszermentes folyamat? Az ózongenerátor a hátsó részén szívja be az adott helyiség levegőjét. Ezt követően a benne lévő ózonkazetta segítségével állítódik elő az ózon. Mindez koronakisüléssel történik.

Mi az a koronakisülés?

A koronakisülés olyan, mint az ismert természeti jelenség, a villámcsapás. Apró, pici szikrák következtében keletkezik az ózon. A készülék elöl bocsátja ki az ózont és állítja elő a szükséges koncentrációt az adott térben.

Mire jó az ózongenerátor?

A betegségek kialakulásának megelőzésére, a fertőzések továbbterjedésének megakadályozására kitűnően alkalmas az ózongenerátor. Elsősorban fertőtlenítési célokból szokás használni.

A rossz szagokat szintén képes eltüntetni ez az eszköz. Használata után egyértelműen frissebb lesz a levegő az adott helyiségben.

A készülék beindításának előfeltételei

A kezelés során zárt helyiségben kerüljön alkalmazásra a készülék. Nem kell légmentesen zártnak lennie a szóban forgó szobának vagy autónak, elég, ha a nyílászárók, az ajtók és az ablakok be vannak csukva.

Fontos, hogy abban a helyiségben, ahol beindításra kerül a készülék, nem tartózkodhat ember, állat, de még növényt sem szabad otthagyni.

Mi történik a gép működése közben?

A készülék által kibocsátott molekulák ugyanis ha a vírusokkal, baktériumokkal, penészgombaspórákkal vagy bármiféle élősködőkkel találkoznak a kezelés során ebben a helyiségben, a találkozás pillanatában megsemmisítik azt.

Tulajdonképpen egy oxidációs elégési folyamat történik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Az ózonmolekula megsérti ezeknek az élősködőknek a sejtfalát, és az O3-ból (ózonból) O2-t (oxigént) kapunk a találkozás pillanatában.

Az ózongenerátor használatának előnyei

A kezelés során az ózonmolekulák képesek olyan felületeket is elérni, amelyeket más, vegyszeres fertőtlenítési megoldással nem lehetne. Legyen az kárpit, szövet, textília. Lehet itt a bútorokra gondolni vagy a fának az erezetére is. Minden olyan területre eljut, ahol baktériummal, kórokozóval vagy vírussal találkozik.

Az ózongenerátor alkalmazásának végeztével nem marad más, csak friss, tiszta, fertőtlenített levegő. A kezelést követően nincs káros vegyszermaradvány, ellenben a boltokban kapható fertőtlenítőszerek használata esetén. Éppen ezért kisgyermekes családok számára rendkívül előnyös lehet egy ilyen eszköz beszerzése.

Csak óvatosan, mert az ózon mérgező!

A készülék oxigénből állítja elő az ózont. Beszívja a gép az oxigént, előállítja az ózont, majd az ózon visszabomlik oxigénné a körfolyamat végén. Fontos, hogy a teljes folyamat végbemenjen, mert az ózon egy mérgező gáz, így bármilyen élőlényben képes kárt tenni.

A kezelés végeztével nagyon fontos, hogy 30-40 perces türelmi időt várjunk ki. Erre azért van szükség, mert a helyiségben lévő ózonmolekulák, amelyeknek nem volt lehetőségük lebomlani, nem találkoztak bármiféle megkötnivaló vírussal vagy baktériummal, még ebben a bő fél órában vissza tudnak bomlani oxigénné.

Ezt követően egy alapos szellőztetést kell végrehajtani a szobában vagy az autóban, ahol alkalmazásra került az ózongenerátor.

Ha az ózongenerátorok kapcsán kérdése merülne fel, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!