+36 (1) 320-2100

Miért használjunk járműveinken LM 800 / LP 800 tetővillogókat?

2022. febr. 25.

A vészhelyzeti járművek forgó tetővillogói gyakran a szirénák (hangjelzések) vizuális megfelelői, amelyek figyelmeztetik a többi járművezetőt, hogy álljanak félre az útból, és engedjék el a járművet. Az LM 800 / LP 800 tetővillogók is ezt a célt szolgálják. A SOLARIS LED technológia számos előnyt rejt az Ön számára. Nézze meg, miért érdemes ezeket az eszközöket alkalmazni!


A mentő-, tűzoltó- és rendőrautó tetővillogók lehetővé teszik az elsősegélynyújtók számára, hogy gyorsan a vészhelyzet helyszínére érjenek. Néha a villogásuk óvatosságra int; a nagy méretű járművek fényhidakkal hívják fel a többi járművezető figyelmét a szállított rakományra.

A forgó fényjelzések színe is üzenetértékű lehet. A tűzoltóautó piros villogó fényei, a rendőrautó váltakozó piros és kék fényei és a közútkarbantartó járművek sárga fényei jelzik a többi közlekedőnek, hogyan kell reagálniuk.

A rendőrségi járművek kék színű tetővillogói

A forgó tetővillogók világítótornyok reflektorához hasonlóan működnek, gyorsan forognak, hogy stroboszkópszerű hatást keltsenek. Az izzó vagy halogén izzó körüli fényvisszaverők felerősítik a fényt, és fénysugárrá irányítják azt. Tudjon meg többet a webáruházunk minőségi termékeiről azelőző blogbejegyzéseket olvasva!

Az LM 800 / LP 800 tetővillogó nem stroboszkópos eszköz. A 15 darab foncsorozott tükörnek köszönhetően magas fényhatást ér el. Ezzel hatékony figyelmeztető fényjelzést érhetünk el.

A kompakt LED-lámpák ugyanolyan gyorsan villognak, mint a stroboszkópok, de nincs szükségük színes burkolatra, mivel maguk a lámpák is színesek. A fénykibocsátó diódák alacsony energiafelhasználással intenzív fényt állítanak elő.

Ezek a lámpák hosszú élettartamúak és kevés energiát fogyasztanak, de mivel nem termelnek hőt, hideg időben hajlamosak a jegesedésre. Egyes világítási tömbök fűtőberendezéssel felszereltek, hogy a LED-eket megóvják a hótól és jégtől.

Hogyan használják a tetővillogókat?

Az elsősegélynyújtóknak a lehető leggyorsabban kell a vészhelyzetekhez eljutniuk. A tűzoltóautók vagy mentőautók villogó piros fényei jelzik a többi járművezetőnek, hogy utat kell engedniük a sürgős feladatot teljesítő járműnek.

Minden másodperc számít egy beteg szállításakor, tűzoltáskor vagy egy folyamatban lévő bűncselekmény kezelésekor, ezért a sürgősségi járműveket szinte mindig forgó világítással vagy annak újabb megfelelőivel szerelik fel. Ezek a figyelmeztető fények általában szirénával kísérve adják meg a sürgősségi járművek számára az elsőbbség jogát.

A speciális LM 800 / LP 800 tetővillogó

Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű tetővillogót szerezhesse be, nézze meg a webáruházunk Tetővillogók kategóriáját. Itt található az LM 800 / LP 800 tetővillogó is. 200 km/h sebességig tökéletes tapadást szavatol a hármas elrendezésű mágneses tapadókorong révén.

Piros, kék és borostyánsárga színekben elérhető, így számos felhasználási lehetőséget kínál. Az áramfelvétel 1 A és 0,6 A között változik, modelltől függően és a -20–+50 Celsius-fok közötti szavatolt működés megbízhatóságot kölcsönöz az eszköznek.

A forgó fények néha az óvatosság szükségességét jelzik. A széles jobbra kanyarodó vagy nehéz rakományt szállító nagy járművek gyakran használnak forgó fényjelzőket, hogy a többi járművezető figyelmét felhívják a helyzetükre. Ezeket a járműveket általában sárga fényekkel szerelik fel, így könnyen megkülönböztethetők az elsősegélynyújtók piros vagy kék fényeitől. Ha további kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket a kapcsolati oldalon.