+36 (1) 320-2100

Milyen technológiai újításokat hordoz magában a Phoenix Széria Fényhíd?

2021. okt. 25.

A megkülönböztető fényjelzések és fényhidak között az egyik legkiemelkedőbb az új Phoenix Széria Fényhíd. Ez a LED technológiával felszerelt eszköz nagy szerepet játszik abban, hogy a rendőrautók hatékonyan reagáljanak a vészhelyzetekre. mindazonáltal a Phoenix Széria Fényhíd gyártása nagyon időigényes és bonyolult folyamat, a gyártók törekednek a minőségi eszközök előállítására.

Mivel a rendőrségi járművek utasterében korlátozott hely van, a megkülönböztető fényjelzéseket úgy kell elhelyezni, hogy azok aerodinamikusan helyezkedjenek el a jármű tetején. Ezek a fényhidak legtöbb esetben a jármű tetején, kisebb modellek esetében pedig a hűtőrácsban, a külső tükrökön, valamint a fényszórók és a hátsó lámpákban láthatók.

Hatékonyság és nagy teljesítmény

A Phoenix Széria Fényhíd megfelelően hatékony felépítéssel rendelkezik ahhoz, hogy a gyalogosokat és autósokat időben figyelmeztesse a közeledő sürgősségi járműre. További információért nézze meg webáruházunk Fényhidak kategóriáját is.

A fényhídon megfigyelhető villogó, színes fények felkeltik az úton közlekedő járművek vezetőinek figyelmét. A rendőrautók gyakran különböző színű fények kombinációját alkalmazzák, és ezen fények mindegyike speciális helyzetekre jellemző.

Ezek a LED-es fényhidak, amelyek beépített 100 vagy 35 W-os szirénát is tartalmaznak, a rendőrségi szervek preferált eszközeit képviselik. A fényjelzéseik kiválóan programozhatók és az igényeknek megfelelően lehet azokat beállítani.

A piros fény az azonnali vészhelyzetet jelzi, és elsőbbségadásra kötelez. Míg a kék fény közvetve figyelmezteti a többi járművet a rendőri jelenlétre. Ez a két szín és ezek összetétele a leggyakrabban használt, és a legtöbb rendőrautón megtalálható mindkét szín reprodukálására alkalmas megkülönböztető fényjelzés.

Emellett a fehér szín is fellelhető a rendőrségi fényhidakon. Ezeket az éjszakai közlekedés során az út megvilágítására is használhatják.

Milyen esetben használatosak a megkülönböztető fényjelzések?

Rendőrszolgálat agy intenzitású piros és kék színű fényjelzéseket használ. A hangok és szirénák e különleges kombinációi segítenek a rendőröknek. A baleset helyszínének azonnali és biztonságos megközelítése kiemelten fontos a sürgősségi és rendőrségi járművek esetében. Ha legközelebb bekapcsolt megkülönböztető fényjelzéssel közeledő sürgősségi járművet lát, kérjük, mindenképpen adjon elsőbbséget.

A Phoenix Széria Fényhíd paraméterei

A fényhidak fejlődése révén a nagy intenzitású lámpák kisebb energiafogyasztást tesznek lehetővé, és egyre kedvezőbb ár-érték aránnyal érhetők el. Mint már említettük, ez az eszköz egy beépített hangszóróval érkezhet.

A Kompakt 35 W-os és a 100 W-os beépített hangszóró mellett akár egyéb extrákkal is kérhető a Phoenix Széria Fényhíd a webáruházunkban. A Világítási opciók között megtalálható: keresőlámpa, SOLARIS LED, SignalMaster LED terelőfény. Az akusztikus opciók tartalmazzák a szirénaerősítőket és az integrált vezérlőrendszereket is.

Az előnyös aerodinamikával ellátott eszköz gyorsabb haladást és kisebb légellenállást tesz lehetővé. Méretei: 400-1600 x 265 x 114 mm (hangszóró nélkül) valamint 400-1600 x 314 x 130 mm (hangszóróval).

Ha szeretne további információt kapni az általunk forgalmazott minőségi termékek széles választékáról, bátran keressen minket a kapcsolati oldalon.