+36 (1) 320-2100

Karbantartó járművek tetővillogói – biztonság az utakon

2021. szept. 29.

Az útkarbantartással foglalkozó cégek gépjárművei néha rutinfeladatokat, máskor pedig különleges körülmények feladatait látják el. A tetővillogók, amelyekkel a jelenlétükről figyelmeztetik a környezetüket. Ebben a cikkben szeretnénk körbejárni eme izgalmas téma részleteit.

Gondoljon bele, mennyi mindent nem tudnának megtenni a közúti karbantartók, ha nem lenne figyelmeztető tetővillogó a járműveiken. Ezek a járművek munka közben szinte kivétel nélkül, előírásszerűen használják a tetővillogókat. Ennek köszönhetően könnyen észrevehetők, akár nagyobb távolságból is. Tudjon meg többet a Scorpio webáruházban kapható fényjelzésekről és egyéb eszközökről, olvassa el blogbejegyzéseinket.

Az általános tetővillogók használata

Az útkarbantartás és hasonló tevékenységi körrel rendelkező cégek járművei csak akkor tudják végezni a munkájukat, ha képesek időben reagálni az eseményekre. Habár ezek a figyelmeztető jelzések nem jogosítanak fel a rendőrségi és egyéb segélyszolgálatok járműveinek előjogaihoz, mégis fontos a használatuk.

A forgalom a fények ellenére is néha megnehezíti a továbbhaladást, ezért van szükség a figyelmeztető tetővillogókra.

Itt jönnek képbe a figyelmeztető tetővillogók, amelyek a webáruházunkban széles választékban rendelhetők meg. Az élénk, figyelmeztető fények jelezhetik az úton közlekedő többi járművezetőnek, hogy a karbantartók az úttesten dolgoznak és elővigyázatosan kell haladiuk.

Az utak karbantartása fontos feladat, ezért tartsuk tiszteletben a munkások tevékenységét, és figyeljünk a biztonságukra.

Forgalomirányításra és terelésre használt tetővillogók

A karbantartó járművek néha csak “járőröznek”, hogy megbizonyosodjanak az úttest biztonságáról és jó állapotáról. Ha azonban látnak valamit, ami figyelmet és kijavítást igényel, akkor meg kell találniuk a módját biztonságos megállásra. Ilyenkor bekapcsolják a lámpákat.

Járművezetők és gyalogosok figyelmeztetésére szolgáló tetővillogók

Az is előfordul, hogy a tetővillogók néha még akkor is bekapcsolva vannak, ha a karbantartó jármű nem mozog. Ezzel figyelmeztetik a járművezetőket és a gyalogosokat bizonyos karbantartási munkálatokra. Néha előfordul, hogy egy területen több ilyen jármű is bekapcsolt fényekkel közlekedik. Ezzel azt akarják közölni, hogy átfogóbb javítási, takarítási munkálat van folyamatban, és a területet érdemes elkerülni.

Mit tegyenek a gyalogosok, ha bekapcsolt tetővillogókat látnak

Bár a tetővillogók hasznosak az emberek figyelmének felkeltésére, csak akkor lesznek igazán hatékonyak, ha a lakosság tudja, mit kell tennie, amikor meglátja őket. Az, hogy hogyan kell reagálni, a körülményektől függ. Ha a civil személy a járművét vezetve látja a visszapillantó tükörben a sárga LED tetővillogók fényeit, akkor érdemes elővigyázatosan közlekednie.

Ha a csapata számára ilyen jellegű tetővillogókat szeretne beszerezni, akkor webáruházunkban minden szükséges eszközt megtalál. Széles körben elismertek vagyunk, és rendelkezünk a szükséges tapasztalattal és szakértelemmel ahhoz, hogy Ön az igényeinek megfelelő világítási megoldásokhoz jusson.


Ha további információra van szüksége, keressen minket bizalommal a kapcsolati oldalon megadott elérhetőségeken.