+36 (1) 320-2100

Minden, amit a SwabTek kábítószer teszt készletről tudni érdemes

2022. jan. 26.

A pszichoaktív szerek kimutatásának több eszköze van. Manapság is rengeteg különfélét használnak. Elérhető már olyan többkomponensű gyorsteszt is (pl. a SwabTek kábítószer teszt készlet), amely rendkívül korszerű, immunkromatográfiás módszerrel képes kimutatni a legtöbb, gyakran használatos pszichoaktív szer jelenlétét a szervezetben.

Az érzékenysége ezen gyorsteszteknek már bőven 95% fölötti. Mindez azt jelenti, hogy meglehetősen nagy biztonsággal azonosítani lehet a pszichoaktív szereket. A gyorstesztek elvégzéséhez vizeletmintára van szükség.

Hogyan kell elvégezni egy általános drogtesztet?

Egy általános drogteszt elvégzéséhez friss vizeletmintára van szükség a tesztelni kívánt alanytól. A folyadékot egy arra alkalmas tartályban kell összegyűjteni. A tesztkazettát ebbe a vizeletbe kell legalább tíz másodpercig beletartani, addig a jelig, ameddig a használati utasítás ezt megköveteli.

Ezután vízszintes felületre helyezzük, és öt-tíz perc elteltével az eredmény leolvashatóvá válik. A megfelelő zónákban, amik a különböző pszichoaktív szereknek felelnek meg, megjelenhet a pozitivitást jelző csík. A kazetta mutathat érvénytelen eredményt is. Ebben az esetben meg kell ismételni a vizsgálatot. A módszerrel számos különféle drog jelenléte kimutatható a szervezetben.

Hogyan zajlik a teszt a SwabTek kábítószer teszt készlet segítségével?

A SwabTek kábítószer teszt készlet a világon az egyetlen olyan drog- és robbanóanyag teszt, amely száraz reagensű. Ez egy biztonságos módszer, egyáltalán nem komplikált, hiszen egyetlen lépésben elvégezhető.

Nem kell folyékony reagenssel bajlódni, így nincs szükség üvegre, törhető ampullára, és túlnyomásos spray sem jön szóba. A használata éppen ezért minimális képzettséggel is elvégezhető. Az eredményre sem kell hosszú percekig várakozni, szemben a hagyományos drogteszttel, az eredmény másodpercek alatt kiderül.

Előnye még ennek a tesztnek, hogy a súlya kicsi, így könnyen hordozható. Ártalmatlanítása környezetbarát módon elvégezhető.

Mit kell tudni még erről a tesztről?

A SwabTek kannabisz teszt készlet a kannabisz feltételezhető jelenlétének tesztelésére van tervezve. A kannabisz terjesztése ma már számos, innovatív, speciális és diszkrét formában történik. A készletben kezelt vattaminta található, így azt gyakorlatilag bármilyen felületen lehet kannabiszmaradványok vizsgálatára használni. Egyáltalán nincs szükség növényi anyagmintára a kannabisz jelenlétének igazolásához.

További hasznos információ, hogy a megoldásnak hála a SwabTek készletet lehet használni arra, hogy kannabiszt detektáljon olyan speciális esetekben, amikor más tesztek képtelenek lennének ellátni ezt a feladatot. Gondolunk itt krémek tesztelésére, különféle ételek, italok vizsgálatára, továbbá asztalok, kezek is vizsgálhatók, hogy érintkeztek-e kannabisszal.

Milyen drogok kimutatására van még lehetőség?

A delta-9-THC, a CBC, a CBD, a CBN, a marihuána, az ipari kender, a kannabinoidok, a hasis és a ganja egyaránt detektálható a modern kor eszközeinek köszönhetően.

Ma már nem csak vizeletből lehet mintát venni. A SwabTek kannabisz teszt készlet alkalmas olajokból, növényi anyagmintákból, folyadékokból, vaping-csövekből, vaping-folyadékokból, kérmekből és ehető anyagokból történő felismerésre egyaránt. A minták lehetnek különböző színűek, akár szaggal, akár anélkül.

Amennyiben a készlettel kapcsolatban kérdése merülne fel, kereshet bennünket e-mailen vagy telefonon is.