+36 (1) 320-2100

A hamis okmányok és hamis pénz ellenszere az okmányolvasó

2021. jún. 22.

Az okmányvizsgáló felhasználási lehetőségei sokszínűek: útlevelek, személyazonosító igazolványok, úti okmányok, vízumbélyegzők és pecsétek, többek között, de nem kizárólagosan, beutazási engedélyek, vezetői engedélyek, jármű-nyilvántartási igazolások és egyéb járművekkel kapcsolatos dokumentumok, bankjegyek, adó- és különleges bélyegzők, értékpapírok és egyéb biztonsági jellemzőkkel rendelkező dokumentumok kifejezett hitelességének ellenőrzésére is használják.


Mára a fejlett világban minden egyes ember hordoz a pénztárcájában legalább 5-féle egyedi okmányt. Személyazonosító, lakcímkártya, bankkártyák, valamilyen egészségbiztosítási azonosító vagy útlevél. A bankjegyek is hasonló egyedi jelleggel bíró tárgyak, amelyek eredetisége megkérdőjelezhetetlen. A hamisított okmányokkal és bankjegyekkel más a helyzet, ezek kiszűrése, azonosítása néhány esetben igen nehéz feladatnak bizonyulhat.

A rendőrség és az okmányok ellenőrzésére feljogosított szervek elkérhetik ellenőrzés céljából a papírjainkat. A beazonosítás különleges előképzettséget feltételez a hivatalos személyeknél; szükség van a speciális ismeretekre a hamis okmányok esetében. A legtöbb hamisító az évtizedek során olyan képességekre és ismeretekre tett szert okmányhamisítás terén, ami miatt újabb és újabb biztonsági elemeket építenek be a dokumentumokba a hamisítások megnehezítése végett, amely folyamatos fejlődésre kényszeríti az ellenőrzést végző szerveket is.

A rendőri és hivatalos személyek munkájához szükséges eszközökről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket, hogy naprakész információkat kapjanak.

Hogyan lehet a hamis okmányokat hatékonyan beazonosítani okmányolvasóval?

A laikus és akár a hozzáértő szemek előtt is észrevehetetlen marad a különbség az eredeti okmányok és a modern technológiával létrehozott másolataik között. Ha szeretnénk, hogy egy biztonságos világban szabadon járhassunk, kelhessünk, akkor mindenképp szükség van a megfelelő okmányvizsgáló felszerelés beszerzésére. Ezen eszközök segítségével a rendőrök rátalálhatnak a hamis okmányok forrására és gyártóira egyaránt.

Mit lát egy okmányolvasó?

Az okmányolvasók különböző fényforrások (látható, UV, IR, stb.) segítségével megvilágítják a vizsgált tárgyakat, és láthatóvá teszik az esetleges eltéréseket.

Az okmányvizsgáló alkalmazása során 100%-os pontossággal meg lehet határozni egy okmányról vagy bankjegyről, hogy az eredeti-e vagy sem. A dokumentumokon alkalmazott biztonsági elemek vizsgálatával egyértelműen megállapítható, hogy a vizsgált tárgy eredeti vagy módosított.

Az okmányvizsgálók segítségével még a kiemelkedő minőségű hamisítványok is beazonosíthatók

Fontos tudnunk, hogy az okmányvizsgálók által kimutatott részletek csak a hozzáértő szem előtt árulkodnak a vizsgált tárgyak eredetiségéről. A szakértők tudása nélkülözhetetlen az eredeti okmányok és a vizsgált tárgyak tulajdonságainak összevetésekor.

Abban az esetben, ha hamis okmányokra bukkanunk, vagy arra gyanakszunk, hogy a birtokunkba jutott bankjegy nem eredeti, akkor azonnal szóljunk a hatóságoknak, hiszen a törvény tiltja a hamis pénz és okmányok használatát és birtoklását.

Ha szeretne egy megfelelő okmányvizsgálót, akkor keressen minket bátran, vagy válassza ki a weboldalon az Önnek leginkább megfelelő terméket.