+36 (1) 320-2100

Robbanásbiztos lámpák veszélyes területekre – ezt érdemes tudni róluk!

2021. júl. 30.

Az ATEX lámpák veszélyes területekre lettek kifejlesztve. A robbanásbiztos világítás nélkülözhetetlen minden olyan hivatásos csapat számára, amely veszélyes környezetben dolgozik, ahol potenciálisan robbanásveszélyes gázok és gőzök vannak jelen. A veszélyes környezetben dolgozó személyek folyamatosan ki vannak téve a lehetséges robbanásveszélynek, amelyek akkor következhetnek be, ha a biztonsági óvintézkedéseket nem megfelelően hajtják végre.


A robbanásbiztos lámpák az Ön munkatársai biztonsága szempontjából kiemelten hasznosak lehetnek. Ebben a cikkben bemutatjuk a robbanásbiztos ATEX lámpákat, hogy Ön a legmegfelelőbb termékeket választhassa.

Az összes robbanásbiztos lámpánk megfelel az ATEX szabvány előírásainak!

Mitől robbanásbiztos egy lámpa?

A robbanásbiztos lámpák olyan módon lettek szigetelve, hogy a szikrákat, amelyek potenciálisan meggyújthatják, a gyúlékony és robbanásveszélyes gázokat teljes mértékben ki tudják védeni.

A robbanásbiztos lámpák legtöbb esetben vastag kerettel rendelkeznek, amely általában erős anyagból készül. A robbanásbiztos lámpák rendkívül tartós lencsékkel is fel vannak szerelve, amelyek ellenállnak az igénybevételnek, nem repednek meg, így előzve meg a robbanásveszélyt.

Ennek a legjobb példája a HERCULITE 4AA eLED lámpa, amely robusztus felépítésének köszönhetően az acetontól az akkumulátorsavig mindennek ellenáll, és a 8 órás üzemidejének köszönhetően kiemelten hasznos lehet a veszélyes feladatok elvégzéséhez. Ezt a lámpát nemcsak kézben, hanem sisakra szerelve is könnyen lehet használni.

Milyen helyzetekben hasznosak a veszélyes területekre kifejlesztett robbanásbiztos ATEX lámpák?

A robusztus kialakítású lámpák miatt a robbanások és gyulladások kockázata rendkívül alacsony. Így ez nagymértékben javítja a veszélyes helyeken szolgálatot teljesítő személyek, munkavállalók biztonságát is.

Bármely olyan helyzetben hasznosak lehetnek ezek a lámpák, ahol veszélyes gázokat észleltünk és/vagy szivárgás tapasztalható.

Az ATEX lámpák tartós felépítésüknek köszönhetően hosszú távon alkalmazhatók. Kiemelten fontos, hogy a lámpákat, amelyekkel dolgozunk, folyamatosan ellenőrizzük.

A Scorpio webáruházban megtalálhatja azokat a robbanásbiztos ATEX lámpákat, amelyekkel minden biztonsági előírásnak megfelel. Ez legfőképpen a veszélyes helyzetekre és olyan helyszínekre értendő, amelyeket csak nehezen lehet feltérképezni. Mérsékelheti a munkatársai és a saját épségére leselkedő veszélyeket. Blogoldalunkon további hasznos cikkeket talál a biztonságot jelentő professzionális eszközökről.

Miért használjon kézi lámpákat extrém körülmények között?

A lélekjelenlét és profizmus mellett a biztonságos munkaeszközök is fontos szerepet játszanak a hatékony munkavégzésben.

Az ATEX lámpák széles választékban kaphatók: csőlámpák, függőlámpák és különféle kézilámpák képviselik a kiváló minőséget és megbízhatóságot. Az ATEX Mica modellek övre is akaszthatók, kézben könnyen elférnek. Ez az ATEX több termékére igaz, a könnyű felhasználás alapkövetelmény a robbanásbiztos lámpák esetében.

Szeretnénk kiemelni a PARAT és M-FIRE 03 LED robbanásbiztos elemlámpákat. A hosszú üzemidő és az elemes vagy akkumulátoros üzemmód nagyban megkönnyíti a felhasználást. Ha Ön a biztonságra és hatékonyságra törekszik, akkor válasszon az ATEX lámpák legjobb modelljei közül.

Keressen minket bizalommal a kapcsolati oldalon található elérhetőségeken, és győződjön meg arról, hogy mely ATEX robbanásbiztos lámpák tökéletesek az Ön és csapata számára.