+36 (1) 320-2100

Az életmentő közlekedési tükör

2021. máj. 5.

Vezetés közben ki ne találkozott volna már legalább egy életmentő közlekedési tükörrel? Ezek az eszközök mintegy harmadik szemként szolgálva nagyobb rálátást biztosítanak a gépjármű vezetője számára.

Lényegében itt meg is állhatnánk, hiszen a közlekedési tükör legfőbb feladata a kereszteződésekben kibővíteni a sofőrök látóterét. A segítségével számos baleset megelőzhető, és a forgalomban résztvevők számára biztonságot ad, még nappali fényviszonyok mellett is.

Rossz látószögű kereszteződésekbe helyezik el őket. A kisebb rangú útnál megálló, vagy elsőbbséget adó gépjárművezetők számára láthatóvá teszik az úttest azon részét, amelyet direkt módon amúgy nem látnának. Nappal is jó szolgálatot tesznek, hiszen a tükör domború, nagyító hatással bír, így könnyebben láthatók benne a mozgó tárgyak, járművek még nagyobb távolságból is. Éjszakai közlekedés esetén a fényszórók erejét megsokszorozzák, így egyértelművé válik a várakozó gépjárművezető számára a keresztforgalom helyzete.

A közlekedési tükör vigyázó szeme

A tükör domború felülete sok esetben van kitéve vandalizmusnak, így a gyártók régóta kutatják azon anyagokat, amelyek ellenállóak a festéknek, karcolásnak, stb. A legmagasabb minőségű kemény műanyagból készül a tükör teste, és a fényvisszaverő felület akrilból, a tömítés pedig fekete színű PVC-ből készül a leggyakrabban. A szabványosított útjelzéshez használt eszközök nem hagynak sok helyet a képzeletnek, helyette legnagyobbrészt a biztonságot és hasznosságot képviselik.

Állítható szögű tükröt érdemes vásárolni, hiszen minden kereszteződés más és más. A tükör méretét, azaz átmérőjét is érdemes jól megfontolni, vagy szakértő véleményét kérni, hiszen a forgalom iránya, mennyisége, sőt a környező épületek színe is befolyásolhatja a tükörből visszaverődő képet.

Általában 30-tól 90 centiméterig minden méretben megtalálható a webáruházunkban sok más forgalomtechnikai termék mellett. Könnyen és elérhető áron lehet megrendelni. A házhoz szállítás sem lehet gond a mai világban. Természetesen a gyors futárszolgálatok munkáját is nagymértékben megkönnyíti az ilyen tükrök forgalomban való elhelyezése. Nélkülük az általunk rendelt tükör sem érkezhetne meg olyan biztonságosan.

Miért rendeljem meg online a közlekedési tükröt?

Ha arra gondolunk, hogy a különböző eszközök, kellékek beszerzése mekkora kényelmetlenséggel jár, ha személyesen kell utánajárnunk, akkor nyilvánvalóak az online rendelés előnyei. A kényelem, gyorsaság és biztonság mind-mind azt erősítik, hogy nyugodtan használhatjuk ki az internet adta lehetőségeket. Abban az esetben, ha már ismerjük a terméket, akkor gondolkodás nélkül beszerezhetjük azt. Nem lehet probléma akkor sem, ha először rendelünk, vagy még általunk ki nem próbált terméket szeretnénk vásárolni. A visszaváltási garancia, azaz az elállási jog ebben az esetben is érvényes, és 14 napon belül kérdés nélkül visszaküldhetjük. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal!

A közlekedési tükör sok esetben életmentő lehet, de még akkor is nagyon hasznos, ha csak egy szokványos manővert hajtanánk végre gépjárművünkkel. Nagy biztonságérzetet adhat, ha a szó szoros értelmében előrelátóak vagyunk, és a közlekedési tükör segítségével hajtunk ki a főútra. Főleg a nehézkesebben belátható kereszteződések esetében érvényes, hogy körültekintően kell eljárnunk. Ezt az biztonsági, balesetmegelőző és egyes esetekben akár életmentő szerepet tölti be maximálisan a közlekedési tükör.