+36 (1) 320-2100

Profi gépjármű fűtőradiátorok a maximális kényelemért

2021. máj. 31.

Mindannyian szeretjük a kellemes klímát, és főleg hosszabb utak megtételekor elengedhetetlenek a profi gépjármű fűtőradiátorok a maximális kényelemért. Sofőrként sokan tapasztalják, hogy a nem megfelelő fűtés bizony kellemetlen körülményeket eredményezhet.

Amennyiben a haszongépjármű vagy szolgálati célokra hasznosított autó klímája nem megfelelő, az csökkenti mind az utasok, mind pedig a sofőr utazás élményét.

Hol hasznosítható jól a gépjármű fűtőradiátor?

Előfordulhat, hogy egy gépjármű gyári felszereltsége nem kielégítő, és ezért azt ki kell egészíteni további berendezésekkel. Esetleg a módosított járművek raktere, utastere is olyan mértékben megnőhet, hogy azt a gyári berendezés már nem képes felfűteni. A megfelelő fűtés biztosítására léteznek olyan speciális berendezések, amelyekkel meg lehet teremteni a megfelelő hőmérsékletet az autóban.

Senki sem szeretné, hogy utasai dideregve üljék végig az utazást. Egyes esetekben a különleges szolgálati járműveket speciális fűtési megoldásokkal látják el, mivel azok utasterének méretei eltérnek a megszokottól.

A legelterjedtebb, speciális fűtést igénylő járművek a lakókocsik. Leggyakoribb fűtésrendszerek:

  • vízfűtéses
  • üzemanyag elégetése elvén működő rendszer
  • elektromos

Többféle radiátor mellett dönthetünk, de a leghatékonyabbak közé az elpárologtató és fűtőradiátorok tartoznak. A gépjárműfűtésre alkalmas berendezések speciális kialakításuk révén ellenállóak a rezgéssel, ütésekkel szemben, és kemény anyagokból készülnek.

Ha gépjárműfűtést szeretnénk beszerelni a lakókocsinkba vagy bármilyen járműbe, akkor több szempontot kell számba venni a berendezés kiválasztásakor. A rendszert úgy kell megtervezni, hogy az el tudja látni az igényeinket, még a legcudarabb időben is.

A fűtés mellett felmerül a hűtés és szellőztetés igénye is, ezért érdemes összetett eszközök beszerelését megfontolni, amelyek komplex megoldást képesek nyújtani.

A gépjármű fűtőradiátorok professzionális alkalmazási lehetőségei

Teherszállító gépjárművek fűtésére alkalmas berendezéseket régóta gyártanak, mivel a hosszú utakra induló kamionokban erre égető szükség van. A kamionsofőrök a legtöbb esetben a kabinban töltik a pihenőidejüket, és a hideg évszakokban a hatékony gépjármű fűtőradiátorok elengedhetetlenek a számukra. A kamionsofőrök kényelmét biztosítani kell, hiszen a munkájukat csak kipihenve tudják biztonságosan elvégezni.

A gépjárműfűtésre alkalmas eszközök általában a hűtő vízkörbe is beköthetők, így a hűtés-fűtést kényelmesen biztosíthatjuk egyetlen berendezéssel. Ezek az eszközök a legköltséghatékonyabbak.

Gépjármű fűtőradiátorok vásárlása

Természetesen fontos, hogy ne növeljük a jármű össztömegét feleslegesen. Ezért is érdemes olyan gépjármű fűtőradiátorokat kiválasztani, amelyek könnyű anyagokból készülnek. Nem csak az engedélyezett összsúly miatt fontos ezt figyelembe vennünk, hanem a fogyasztás miatt is.

Ha kérdése van a termékeket illetően, keressen minket bizalommal!